• 1

Kijkende naar een zoekmachine, zijn er een aantal belangrijke factoren die bepalen of een site goed leesbaar, relevant en gebruiksvriendelijk is.

De achterkant van de site
de techniek en leesbaarheid voor een zoekmachine.
De voorkant van de site
inhoud / content, trefwoorden, pagina koppen enz.
De positie van de site op het WWW
links vanuit relevante en goede sites naar uw site.

Techniek

Kan de zoekmachine de site goed lezen? Zoekmachines trachten zoveel mogelijk pagina's te bezoeken om te kijken wat daarop vermeld staat en of er dingen zijn veranderd. Dit proces heet Crawlen. Het is een pluspunt wanneer de zoekmachine uw site makkelijk kan screenen. Goede techniek betekent dus een betere ranking voor uw website.

Content

Naast de techniek is de inhoud van de site belangrijk oftewel de content. De zoekmachine leest de tekst op de pagina's en bekijkt welke onderwerpen daar besproken worden op basis van de trefwoorden in de tekst. Voor de zoekmachines is gebruiksvriendelijkheid belangrijk: is de tekst niet te lang, is het goed geschreven en staan de relevante trefwoorden in de tekst.

Linkbuilding

Als laatste maar zeker niet de minste, hebben we linkbuilding. Het opbouwen van een link netwerk is voor de zoekmachine zeer belangrijk. Hieraan kan de zoekmachine zien of de site, waar hij overheen crawlt, referenties heeft. Hoe vaker een externe site naar uw website linkt hoe beter. Toch wordt er naast het aantal ook gekeken naar de relevantie van de links en naar de mate waarin de sites die naar uw website doorlinken zich ook aan de 3 SEO hoofdlijnen houdt. Links vanuit een relevante site die goed staat aangeschreven door de zoekmachines, zorgt sneller voor een verbetering in de resultaten.